… ja Ilta-Sanomien sensaatio

Jotta Ilta-Sanomien aloittama kummallinen ja vääristelevä kirjoittelu ei alkaisi elää omaa elämäänsä, niin tässä näistä luottokorttiasioista sama selvennys, jonka olen laittanut myös facebookiin.

Minulla on reilusti toistaa sataa matkapäivää vuodessa. Hotelleissa vaaditaan aina tulijan luottokorttitiedot, johon annan UM:n kortin. Laskun hoitaa yleensä avustaja, mutta mahdolliset omat menoni maksan käteisellä tai omalla kortillani. Kiireellisissä tilanteissa voi kuitenkin käydä niin, etten ole paikalla kun lasku maksetaan. Tällöin olen aina ilmoittanut avustajalleni ja Suomessa sihteerilleni, että hoidan oman yksityisosuuteni maksun heti Suomessa.Tämä tapahtuu viimeistään silloin kun matkalaskun allekirjoitus tulee eteeni.

Yhtään omaa menoa ei ole jäänyt maksamatta niin, että siitä olisi ollut tarvetta huomauttaa. Lehden mainitsema Viron laivalasku syntyi siten, että en saanut sitä yrityksestäni huolimatta omalla kortillani erikseen maksettua, joten se oli muun saman työmatkan laskun yhteydessä pakko kierrättää UM:n kautta.

20.4. 2013