Soinin moraalinen vararikko

Olen nykyisessä tehtävässäni saanut ulkomailla vastata lukuisiin kysymyksiin Suomen poliittisesta tilanteesta ja perussuomalaisista. Olen koko ajan korostanut, ettei puoluetta voi rinnastaa monien muiden Euroopan maiden äärinationalistisiin puolueisiin. Perussuomalaiset ovat meillä vanha keskustapopulistinen puolue, joka on aiemmin ollut mukana hallituksessakin, eikä sen vaalimenestys perustunut ensi sijassa maahanmuuttovastaisuuteen, eikä edes eurokriittisyyteen, vaan oli tyytymättömyyden osoitus siihen, että kaikkien muiden puolueiden koettiin olevan vastuussa parin viime vuosikymmenen ajan jatkuneesta eriarvoisuuden lisääntymisestä.Olen kuitenkin jatkanut, että nykyisin perussuomalaisissa on myös äärinationalistiseksi ja rasistiseksikin katsottava järjestäytynyt siipi, jonka näkemyksiä puoluejohtaja Soini ei jaa. Hän on kuitenkin käyttänyt sitä puolueen kannatuksen maksimoimiseen, mutta joutuu vielä tekemään selvän pesäeron tähän ryhmään, jos haluaa että hänen puolueensa on muiden silmissä mahdollinen yhteistyökumppani.Jussi Halla-ahon tuomion vahvistuttua Korkeimmassa oikeudessa on Soinin totuuden hetki koittanut. KKO:n päätös ei vain vahvistanut alempien oikeusistuinten tuomiota uskonrauhan rikkomisesta, vaan tuomitsi Halla-ahon myös kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, josta alemmat oikeudet olivat hänet monien ihmetykseksi vapauttaneet. Nyt Timo Soini, joka vielä kolme vuotta sitten yksiselitteisesti uhosi, ettei rasismista tuomituilla ole sijaa hänen johtamassaan puolueessa, on pyörtänyt kaikki aiemmat sanansa. Tämän voisi paremmin ymmärtää, jos Soini avoimesti hyväksyisi Halla-ahon mielipiteet, mutta nyt tämä näyttää vain vaaleihin valmistautuvan puoluejohtajan opportunistiselta heikkoudelta ja poliittisen moraalin vararikkojulistukselta.9.6. 2012