Ennakkoluuloinen loka lentää

Presidentinvaalien loanheittosarjassa A.P. Pietilä kirjoittaa Uusimaa -lehdessä  nimetöntä ulkoministeriön johtavaa virkamiestä siteeraten, miten ”Pekka Haaviston menestys soitattaa hätäkelloja ulkoministeriössä, joka kampanjoi Suomen pääsemiseksi YK:n turvaneuvoston jäseneksi ensi vuonna. Tähän saakka Suomen jäsenyyttä ovat kannattaneet myös maat, joissa homous on lailla kielletty.” Virkamiehen mukaan ”kyse ei ole homofobiasta vaan presidentin tehtävistä, ulkosuhteiden hoidosta ja kannatuksen keräämisestä muilta YK-mailta.”

Minä en edes usko, että tällaista virkamiestä on olemassa, ellei hän itse todella ilmoittaudu (Pietilänhän ei tarvitse lähdettään kertoa). Maailmalla, missä avoimesti homosuhteessa elävä Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle edustaa maataan menestyksellä myös YK:n turvallisuusneuvostossa, en tällaisista vaikeuksista ole kuullut. Logiikkahan on yhtä vahvaa, kun että kirjoittaisi vapailla vaaleilla valitun presidentin vaarantavan YK-kannatuksemme siksi, että maailmanjärjestössä on niin paljon maita, joissa vaalit eivät täytä vapaan vaalin kriteereitä.

25.1. 2012