Pressanvaalien ensimmäinen kierros

Vain harva olisi vielä kuukausi sitten ennustanut ensimmäisen kierroksen päättyvän tällä tavoin. Jännitys säilyi loppuun saakka eikä tulosta gallupien valossa voinut pitää miltään osin ennalta selvänä. Hyvää tässä on se, että tietää mitä seuraavalla kierroksella äänestää. Surullista tässä on tietysti SDP:n huono tulos, vaikka se ei ollut varsinaisesti yllätys. Ehdokkaan tappiota ei kuitenkaan tule tulkita sosialidemokratian tappioksi. Selvää on, että tästä seuraa itsekriittistä keskustelua puolueessa, mikä on luonnollista ja tervettä. Se tulee kuitenkin käydä tavalla, jonka tuloksena on erehdyksensä tunnistava ja tunnustava puolue, joka jatkaa eteenpäin aikaisempaa eheämpänä ja vahvempana. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hallituksessa hyvää työtä vaikeissa oloissa tekevän ja kaiken tuen ansaitsevan ja tarvitsevan puheenjohtaja Jutta Urpilaisen asemaa ei tule kyseenalaistaa.

22.1.2012