Iskuja Iraniin?

Kolme vuotta sitten kirjoitin Helsinki International Timesiin kolumnin , jossa käsittelin Irania vastaan suunnattua hyökkäystä pohjustavaa sotaista amerikkalais-israelilaista retoriikkaa. Bushin aikana paineet hyökätä vielä kolmanteen Lähi- Idän maahan olivat kovat ja elleivät amerikkalaisten ongelmat Irakissa olisi olleet intoa jarruttamassa olisi hyökkäyksestä myös saattanut tulla totta, tuhoisin seurauksin.  Sen jälkeen on Yhdysvalloissa presidentti vaihtunut Nobelin rauhanpalkinnonkin saaneeseen Barack Obamaan, mutta tilanne Iranin suhteen jatkuu kireänä. Sisäinen repressio on islamilaistasavallassa vain yltynyt eikä se ole kauheasti edes yrittänyt vakuuttaa muuta maailmaa ydintutkimusohjelmansa rauhanomaisesta luonteesta. Virallisesti agendalla on nyt pakotteiden tiukentaminen, mutta sitä säestää myös huolestuttava sotaretoriikka. Sain linkin amerikkalaisen nettikolumnistin Webster Tarpleyn sivulle, jolla hän vakuuttavan tuntuisesti kirjoitetussa ja dokumentoidussa artikkelissa esittää Obaman nyt vuorostaan valmistelevan yhdessä Israelin kanssa Iranin pommittamista.  Asiallisesti laadittua artikkelia voisi pitää jopa uskottavana, ellei Tarpley olisi tunnettu myös ansioituneena konspiraatioteoreetikkona, joka kertoo syyskuun 11. päivän WTC-hyökkäyksen olleen omin luvin toimineiden amerikkalais-brittiläisten tiedustelupiirien ja sotilaallis-teollisen kompleksin masinoima operaatio. Aikaisemmin Tarpley on myös ollut johtavan amerikkalaisen paranoidipoliitikon Lyndon LaRouchen US Labor Partyn aktiivi. Nyt hän tekee työtä myös osoittaakseen väitteet ilmastomuutoksesta petokseksi. Jälleen yksi esimerkki siitä, minkälaisia rikkaruohoja netin alamaailmassa kasvaa.  Eri asia on, että Iranin tilanteesta ja sitä vastaan suunniteltujen iskujen mahdollisuudesta tulee olla huolissaan. Ei niinkään siksi, että Obama tällaisia suunnitelmia ainakaan vielä virittelisi, vaan ennen kaikkea siksi että Israel saattaa tällaista oma-aloitteista iskua hyvinkin harkita, myös ilman Yhdysvaltain nimenomaista suostumusta, mutta luottaen siihen, ettei amerikkalaisilla olisi kuitenkaan muuta vaihtoehtoa kuin taas kerran asettua suojattinsa tueksi. 27.7. 2010