Suomestako veroparatiisi?

Suomestako veroparatiisi ja harmaan talouden kotipesä? Näin käy jos valtiovarainministeriön kaavailut sijoitusrahastolain muutoksesta hyväksytään. Se antaisi suomalaisille rahastoyhtiöille mahdollisuuden markkinoida rahasto-osuuksia tehokkaammin ulkomaisille sijoittajille. Houkutuskeinona on hallintarekisterin tarjoama veronkierron ja rahanpesun mahdollistava anonymiteetti.   Valtiovarainministeriössä puolustelut toisten, harmaata taloutta vastaan taistelevien viranomaisten kritiikin edessä eivät ole vakuuttavia. Pääkysymys ei suinkaan ole se, kuinka paljon samassa yhteydessä koetetaan tehostaa muuta rahamarkkinoiden valvontaa ja estää ainakin suomalaisten veronkiertomahdollisuuksien laajentaminen. Oikea kysymys on, miksi Suomessa halutaan luoda lisää mahdollisuuksia anonyymirahan sijoituksille tilanteessa, jossa G 20, EU ja muutkin haluavat veroparatiisien sulkemista ja rahamarkkinoiden avoimuuden laajentamista? 17.8. 2009