Venäjä ja informaatiovaikuttaminen

Monet ovat huomauttaneet, että tämän sivun päivitykset ovat harventuneet, sekä blogin että kirjavinkkien osalta. Facebookissa olen ollut vähintään yhtä aktiivinen päivittäjä kuin ennenkin, mutta tätä sivua olen viime aikoina lisännyt melko harvakseen. Jonkinlaisena uuden vuoden lupauksena koetan parantaa tapani.

Kaikkea mitä on ajateltu, selvitelty ja kirjoitettu muualla ei ole järkevää yrittääkään esittää eteenpäin omissa nimissään, vaan jakaa kiinnostuneille vinkkejä siitä mitä kannattaa muualta lukea. Tällaisena laitan tähän linkin kahden viikon takaisen The Economistin artikkeliin, jossa käsitellään Yhdysvaltain ja Venäjän suhteita ja sitä, onko Venäjä ja kuinka laajasti todella koettanut vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaalin tuloksiin ja mitä tästä informaatiovaikuttamisesta tulisi ajatella.

https://www.economist.com/news/united-states/21731882-hyperventilating-about-vladimir-putin-infuriates-russian-liberals-it-has-led

The Economist ei todellakaan ole mikään vasemmistojulkaisu eikä sitä voi syyttää pehmoilusta Putinin Venäjän suhteen. Sen korkeatasoinen journalismi osaa kuitenkin käsitellä kriittisesti myös länsimaiden tekemisiä ja tekemättä jättämisiä tavalla, joka suomalaismediassa, turvallisuuskomitean papereissa tai ulkopoliittisen instituutinkin analyyseissä on aivan liian harvinaista.

15.12. 2017