Hallitustaival jatkuu

SDP on vaihtanut edustustaan hallituksessa. Tällainen kierrätys on sinänsä normaalia pitkäaikaisessa hallitusyhteistyössä, mutta sitä ei kannata tehdä sellaisen itseaiheutetun ja tarpeettoman mediamyllytyksen säestämänä kuin nyt nähtiin. Ei myöskään pidä uskotella, että tämä olisi jokin taikatemppu SDP:n alenevan kannatuskierteen oikaisemiseksi. Kriteerinä pitäisi yksinomaan olla hallituksen sosialidemokraattisen osaamisen vahvistaminen. Pääsääntöisesti voi odottaa sitä parempaa työtä mitä varhemmin ihmiset voivat tehtäviinsä valmistautua ja pitempään niissä harjaantua.SDP:n kannatus ei riipu sitä kuka sanoo ja miten, kuten medianhallinnan kvartaalikonsultit uskottelevat. Se riippuu politiikan tuloksista ja siitä kuinka uskottavana puolueen toimintaa tavoitteittensa toteuttamiseksi pidetään. Tässä suhteessa sosialidemokraattien tulevalle luottamukselle täysin ratkaisevaa on se, miten hallitusohjelman keskeinen tavoite köyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentämiseksi toteutuu.

19.5. 2013