Kyllä ahneus keinot keksii

Olen tähän asti pitänyt osuustoimintaa melko lailla saalistusvapaana vyöhykkeenä, mutta Hesarissa paljastettu OP-Pohjolan asiakkailta piilotettu johdon voitonjakokikkailu holding-yhtiöllä osoittaa ikävällä tavalla, että kyllä ahneus keinot keksii. Johdon ontuvat selittelyt eivät asiaa paranna. Ensin pääjohtaja selittää, että järjestelmä oli otettava käyttöön sen vuoksi, että jos haluaa olla investointipankkiliiketoiminnoissa mukana on tehtävä kuten muukin markkina, mutta jo muutaman päivän perästä toteaa, että tällaiset järjestelmät ovatkin nyt alalla harvinaisia, joten OP-Pohjolassakin on päätetty niistä luopua. 

Säästöpankkiliitto näyttää sentään vielä puolustavan osuustoiminnallisia arvoja irtisanoutuessaan tällaisista järjestelmistä. Olisi ihan hyvä, että myös S-ryhmä, jolla lienee täysin puhtaat paperit, antaisi avoimen selvityksen omista palkkausjärjestelmistään.29.12. 2011