Säätytalolta

Hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden sopima radiohiljaisuus, jossa vain puolueiden puheenjohtajat puhuvat neuvotteluista toimittajien kanssa ja hekin mitään sanomatta on viisas ratkaisu, vaikka se sapettaakin toimittajia ja niitä poliitikkoja, jotka nauttivat supattelusuhteista luottotoimittajiensa kanssa. Myös facebook- kommentointi säätytalolta on pääsääntöisesti osattu pitää ”kaunis päivä”-tasolla. Täydellisesti tälläinen ei koskaan pidä, mutta toistaiseksi muutamat tahattomat ja vähän tahallisetkin vuodot eivät ole vaikeuttaneet neuvotteluja, joissa ongelmia ja sovitettavaa riittää ihan kiitettävästi ilman lehdistökäsittelyn tuomaa ylimääräistä selittelyulottuvuutta.

Tilannetta kuvaa hyvin säätytalolla turhautuneena norkoilleeen STT:n toimittajan Pekka Pohjalaisen facebook-kommentti: ”Ja [nyt on]se aika kerran neljässä vuodessa kun poliitikot saavat nauraa keskenään räkäisesti toimittajille ja tehdä meistä pellejä. Mutta se on vähän kuin Ahmed Ahneen hulluttelupäivä: Pian kaikki on ennallaan ja potut maksetaan pottuina.” Tähänkin osaamme varautua, sillä niinhän sen tietysti avoimessa demokratiassa kuuluu ollakin.

25.5. 2011