Vanhasen piina jatkuu

Pääministeri Vanhanen on tuskaantunut siitä, ettei häneltä Euroopan neuvoston kokouksen jälkeenkään haluttu kysyä muusta kuin vaalirahoituksesta, mutta mediaa on tässä tapauksessa turha syyttää. Kongin kumahdus eduskunnan lähtiessä kesälomalle jätti muistikatkoisen pääministerin kehään horjuvana, mutta vielä pystyssä, mutta demokratian onneksi lehdistö jatkaa siitä mistä oppositio pääsi vasta aloittamaan.

Tähänastisen julki tulleen tiedon perusteella ennustan silti, ettei pääministerinvaihdosta ole vielä edessä. Opposition tarjoamat epäluottamuslauseet eivät Vanhasta kaada, hänen oma puolueensa ei ole häntä sivuun panemassa ja kokoomukselle sopii heikko pääministeri, jolla on entistä vähemmän mahdollisuuksia puuttua oikeistopuolueen vapaaseen huseeraamiseen ulko- ja talouspolitiikassa. Avainsana on kuitenkin ”tähänastinen”, sillä tuskin olemme vieläkään saaneet kaikkea tietoa siitä miten ja millä vaikutuksella keskustan vaalirahoitusta suhmuroitiin.

23.6. 2009